Miljø og bæredygtighed

Verdensmål for bæredygtig udvikling

jpbc er en dansk underleverandør til plade- og rørbearbejdning. Vi er yderst bevidste om vores ansvar som virksomhed og ønsker at være førende i vores branche, når det gælder bæredygtighed. Derfor har vi valgt at arbejde med FN’s 17 verdensmål, som grundlag for vores forbedring indenfor de verdensmål, vi kan påvirke.

Hos jpbc er en af grundværdierne, at vi arbejder ordentligt med stort ansvar over for kunder, medarbejdere, miljø og omverdenen. Vi understøtter agendaen med verdensmål, så godt vi kan og arbejder med en ansvarlig og bæredygtig tilgang til vores forretning.

Vi arbejder med ISO9001 kvalitetsledelse, ISO 14.001 miljøledelse og EN1090 CE-godkendte svejseprocesser, og vi har nu sat fokus på, at arbejde med Verdensmål for bæredygtig udvikling.

Arbejdet med bæredygtighed og verdensmål

Verdensmål handler om mange forskellige ting, der kan påvirke hele verden, og som dansk virksomhed, der arbejder lokalt i Danmark, er det ikke alle mål, vi kan påvirke.

Vi har set på, hvilke verdensmål og delmål, der kan være relevant for en virksomhed som os. Efterfølgende har vi set på hvilke delmål, vi vil kunne påvirke.

Målet er at få vores verdensmål og delmål til at være en del af den måde, vi arbejder på. I 2022 udarbejdede vi vores første udviklingsrapport, og vi er nu på det pragmatiske udviklingstrin – vi er med andre ord godt på vej. 

Vores bæredygtighedsrapporter hjælper os videre på rejsen med at sikre, at vi arbejder bæredygtigt og tager stilling til, hvordan vi kan eksistere som virksomhed på den mest bæredygtige måde. 

Direktør Henrik Høgh har, efter at have været i kontakt med FN17 Business Center, besluttet at jpbc skal arbejde med verdensmål. Det skal ske med en tydelig dokumentation for vores arbejde og resultater indenfor verdensmål.

For at sikre ressourcer til det, er procesingeniør Jan Johansen ansat, og har verdensmål som et af områderne i sin jobbeskrivelse.

Vi ønsker at bidrage positivt til udviklingen af det omkringliggende samfund, hvor vi driver vores virksomhed. 

Ud fra dette fokus arbejder vi med verdensmålene som rammeværktøj. Vi har som udgangspunkt alle verdensmål i tankerne og retter specielt fokus på de verdensmål, hvor vi som dansk metalvirksomhed kan gøre en forskel.

Hvad er FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling?

FN’s verdensmål består af 17 mål og 169 delmål og er den til dato mest ambitiøse globale udviklingsdagsorden.

Læs mere her

Udviklingsrapport 2023

Få nyheder og inspiration

Få viden om vores seneste projekter, branchenyt, nyheder om bæredygtig produktion samt invitationer til arrangementer

Bare rolig - vi passer godt på din mail, og vi spammer ikke!