jpbc investerer i stor rørlaser

jpbc satser stort med en investering på knap 10 millioner i en rørlaserskærer

jpbc i Rødkærsbro springer ud i en helt ny teknologi, når virksomheden om en uges tid modtager en avanceret rørlaserskærer fra italienske Adige. Den skal sættes ind i en helt ny bygning, som firmaet er ved at bygge færdig. Rørlaseren skal supplere virksomhedens kompetencer inden for pladebearbejdning, laserskæring, stansning, svejsning og montage.

Prøv at se, hvordan man kan lave smarte samlinger med en rørlaser, siger salgschef Jef Bremerstent, og viser to laserskårne stykker, som kan sættes sammen på en række forskellige måder.

De mekaniske samlinger betyder, at man hurtigt kan sammensætte en konstruktion. Derefter kan man svejse delene sammen, hvis der er behov for det.
Samleprocessen vil blive langt hurtigere, og vi laver i forvejen en del opgaver, hvor rør bliver sat sammen til et skelet. Det betyder, at der går færre mandetimer til en proces.

Nyt i Danmark
Seks medarbejdere fra jpbc har været på kursus hos leverandøren BLM Group for at lære at betjene den nye rørlaserskærer. Så inden for nogle uger kan den ny maskine begynde at producere. Rørlaserskæring er et meget spændende område. Man kan konstruere emner på en helt anden måde. I Danmark er det ret nyt, siger Jef Bremerstent. Han har selv tidligere arbejdet med rørlaserskæring i et andet firma.

Ud over ham er der ansat en ny sælger, der ligeledes har mange års erfaring med rørlaserskæring. Så virksomheden er klar til at gå i gang med salgsarbejdet.
jpbc bruger allerede i dag rørlaserskæring fra nogle underleverandører. Det arbejde bliver trukket hjem til virksomheden.
Der er tale om en Adige LT 8-20, som kan skære rør fra Ø8 og op til 240 millimeter. Den kan også skære firkantede rør op til 200×200 mm. Laseren er bygget op med et råvaremagsin på 12 meter og en færdigvaremagasin på seks meter.

Salgschef Jef Bremerstent viser den nye produktionshal frem. Her bliver plads til den nye rørlaserskærer, og der er også plads nok til en rørlaserskærer nummer to, hvis det skulle blive nødvendigt. Foto/Eskil Mann Sørensen.

Maskinen har kostet i underkanten af 10 mio. kr. Laseren med råvaremagasin og færdigvaremagasin er 24 meter lang. Maskinen er bygget op, så vi kan lægge flere ordrer op på en gang, så vi opnår at køre kontinuerlig produktion med maskinen, siger Jef Bremerstent. Han viser den nye hal frem, hvor rørlaserskæreren skal stå. Vi har gjort plads til en rørlaser til, hvis vi skulle få behov for det, bemærker han. Hallen er forberedt til nogle store traverskraner, som kan transportere gods fra den ene ende til den anden ende af hallen.

Få nyheder og inspiration

Få viden om vores seneste projekter, branchenyt, nyheder om bæredygtig produktion samt invitationer til arrangementer

Bare rolig - vi passer godt på din mail, og vi spammer ikke!

Få tilsendt seneste nyt fra jpbc

Få viden om vores seneste projekter, branchenyt, nyheder om bæredygtig produktion samt invitationer til arrangementer

Bare rolig - vi passer godt på din mail, og vi spammer ikke!