Seniortænketanken besøger jpbc

Seniortænketanken har besøgt jpbc og interviewet Åge, der er vendt tilbage til jpbc – efter at han egentlig var gået på pension. Vi er stolte over, at vores seniorordning kan trække gode mænd som Åge tilbage i arbejdstøjet, og vi vil fortsat værne om vores seniorafdeling.

Her kan du læse et uddrag fra artiklen og hele artiklen kan læses ved at følge linket nederst i nyheden.

Seniorfastholdelse og -rekruttering

I Jysk Plade Bearbejdnings Center ser man seniormedarbejderne som erfarne og stabile medarbejdere og gør meget for at fastholde dem.

Seniorordninger fastholder medarbejdere

Jysk Plade Bearbejdnings Center har en række medarbejdere på seniorordninger og gør i det hele taget meget ud af at fastholde deres seniormedarbejdere. Seniorordningen omfatter forskellige former for nedtrapning i arbejdstid, hvis medarbejderne ønsker dette. Det kan fx være kortere arbejdsdage eller 1-2 faste fridage.

Derudover har virksomheden en afdeling, som de kalderfor ’seniorafdelingen’, hvor de medarbejdere, som ikke længere kan klare det fysisk krævende arbejde, kan blive forflyttet til. Fx er en seniormedarbejder for nylig begyndt i denne afdeling efter at have arbejdet mange år som svejser. Det blev for hårdt for ryggen.

Han fortsætter nu i seniorafdelingen, hvor de bl.a. laver gevind eller undersænkninger på mindre emner, og arbejdsopgaverne derfor ikke er fysisk belastende.

I seniorafdelingen hænger der desuden malerier og platter, som medarbejderne selv har medbragt. Derudover er der også en sofa, hvor medarbejderne kan tage et hvil eller en lur i løbet af arbejdsdagen.

Seniorerne har fået lov til at indrette arbejdspladsen for at skabe en god stemning.

Få nyheder og inspiration

Få viden om vores seneste projekter, branchenyt, nyheder om bæredygtig produktion samt invitationer til arrangementer

Bare rolig - vi passer godt på din mail, og vi spammer ikke!

Få tilsendt seneste nyt fra jpbc

Få viden om vores seneste projekter, branchenyt, nyheder om bæredygtig produktion samt invitationer til arrangementer

Bare rolig - vi passer godt på din mail, og vi spammer ikke!