Tilbageblik på 2023

Tilbageblik på 2023 hos jpbc

I 2023 er der sket utroligt meget. Vi har investeret i nye maskiner. Vi har fået en afdeling i Odense. Vi har opkøbt det tidligere Gunnar Balles Maskinfabrik, og dermed også fået flere kolleger og nye kompetencer.

Det er markante ting, der er sket for os gennem 2023 – alt sammen ting, der understøtter vores fortsatte vækst.

Forretningen blev udvidet

I sommers opkøbte vi Gunnar Balles Maskinfabrik kun en måned efter virksomheden blev erklæret konkurs. Det betød både, at vi kunne byde nye medarbejdere velkommen hos jpbc, at vi fik flere kvadratmeter, og at vi fik adgang til gode faciliteter og nye kompetencer, så vi nu også tilbyder vandskæring samt laserskæring i 4×2 meter.

I dag er hele vores rustfri smedeafdeling flyttet hen i disse lokaler, så vi har en tydelig separation mellem rustfri og sort stål.

Vi har også fået en afdeling i Odense, hvor vi har vores helt store rørlaserskærer: LT14 Fiber. LT14 Fiber er Nordeuropas største rørlaserskærer, som kan håndtere ekstra store emner, og den har altså også åbnet for nogle helt nye muligheder.

Afdelingen i Odense er kommet rigtig godt i gang. I december åbnede vi dørene og inviterede til åbent hus, så alle interesserede kunne høre mere om maskinen og dens software samt se den i aktion. Fra starten af 2024 starter vi op med toholdsskift i Odense.

Større maskinpark

Ud over udvidelsen med LT14 Fiber, har vi også investeret i en række andre maskiner. Vi har blandt andet fået tilføjet en ny AMADA revolverstanser til vores maskinpark, og vi har fået investeret i en automation til stansemaskinen. Den består af en ilæggerobot samt en plukkerobot. Det betyder, at vi kan være endnu mere effektive i produktionen.

Med opkøbet af Gunnar Balles Maskinfabrik, har vi også fået udvidet vores maskinpark med en vandskærer, som kan skære i både 2D- og 3D-materialer.

Vi har desuden også investeret i en svejserobot, som kan håndtere nogle af ensartede, manuelle processer. Det er vigtigt for os at følge den teknologiske udvikling, og dermed også at tilbyde vores kunder de bedste og mest effektive løsninger.

Stort fokus på bæredygtighed

Vi har gennem 2023 fortsat vores arbejde mod en mere bæredygtig produktion. Vi arbejder særligt med FN’s verdensmål nr. 7 (bæredygtig energi), 8 (anstændige jobs og økonomisk vækst) samt 12 (ansvarligt forbrug og produktion). Har du ikke allerede læst vores udviklingsrapport for bæredygtig udvikling, kan du finde den her.

Vores arbejde imod bæredygtighed betyder også, at vi løbende har tilpasset os markedet og de muligheder, vi får. Vi laver derfor også i stigende grad løsninger til bæredygtig energi, facadebeklædning, maskinbyggere, fødevareindustrien samt medicinalindustrien. Det kan vi takket være vores omfattende maskinpark – og naturligvis også vores dygtige og erfarne medarbejdere.

Nomineringer

I forbindelse med vores arbejde med bæredygtighed blev vi også nomineret til to forskellige priser inden for netop bæredygtighed og ESG (Environment, Governance, Social). Vi var blandt andet nomineret til ”Årets SMV 2023” i kategorien ”Årets ESG Frontrunner”. Vi var desuden også nomineret til Verdensmålsprisen til Business Viborgs Award Show 2023.

Vi er stolte over, at vi er blevet nomineret til disse to priser. Det er med til at understrege, at vores arbejde med ESG og FN’s verdensmål er vigtigt.

Udsigten for 2024

2024 bliver et spændende år for os. Allerede efter årsskiftet kan vi byde vores nye økonomidirektør velkommen.

Marco fungerer allerede som daglig leder i rørlaser-afdelingen, og vil i 2024 fortsætte sit gode arbejde.

Derudover vil vi naturligvis også fortsætte vores arbejde med FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling.

Et andet fokus, vi har for det kommende år, er at udnytte vores kapacitet endnu bedre. Vi har løbende udvidet og fået flere kvadratmeter (og maskiner) gennem 2023, og derfor arbejder vi imod en bedre udnyttelse af vores kapacitet. Det er også derfor, at vi indfører toholdsskift i Odense i det nye år.

En bedre udnyttelse af vores kapacitet betyder, at vi kan tilbyde vores kunder en hurtig produktion og levering, uanset om der er tale om en lille eller stor serie.

Tak

Afslutningsvis vil vi sige tak til alle medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere. I har alle været med til at gøre dette år til den fantastiske (udviklings-) rejse, det har været.

Hos jpbc er vi forpligtet til at levere ikke kun produkter og tjenester af højeste kvalitet, men også en oplevelse af gennemsigtighed, pålidelighed og samarbejde. Vi ser derfor også frem til at fortsætte med at imødekomme vores kunders og samarbejdspartneres behov og forventninger i det nye år.

Der skal lyde en særlig tak til alle vores medarbejdere. I er kernen i vores virksomhed, og I har alle leveret jeres bedste hver dag. Tak for jeres professionelle engagement og dedikation.

Tak til jer alle for året, der er gået. Vi glæder os til at se, hvad 2024 bringer.

I ønskes alle en glædelig jul og et godt nytår.

Husk vi holder lukket fra 23. december 2023 – 1. januar 2024 – begge dage inklusive.

Få nyheder og inspiration

Få viden om vores seneste projekter, branchenyt, nyheder om bæredygtig produktion samt invitationer til arrangementer

Bare rolig - vi passer godt på din mail, og vi spammer ikke!

Få tilsendt seneste nyt fra jpbc

Få viden om vores seneste projekter, branchenyt, nyheder om bæredygtig produktion samt invitationer til arrangementer

Bare rolig - vi passer godt på din mail, og vi spammer ikke!