Samarbejdet bag Siphonophore Geometri: René Schmidts kunst og jpbc’s ekspertise

Siphonophore Geometri i metrostationen Sluseholmen i Sydhavnen

Siden 2007 har den landskendte billedhugger René Schmidt og jpbc arbejdet tæt sammen om en række imponerende kunstprojekter. Dette langvarige samarbejde har resulteret i flere bemærkelsesværdige værker, hvor stål er blevet brugt til at skabe kunstværker med sart og sanselig overflade, der reflekterer omgivelserne på en unik måde. Det nyeste projekt er skulpturen Siphonophore Geometri, som nu pryder metrostationen Sluseholmen i Sydhavnen.

Siphonophore Geometri:
Kunst i metrostationen – Sluseholmen i Sydhavnen

De nye metrostationer i Sydhavn er blevet udsmykket med kunst, der integrerer sig naturligt i stationernes arkitektur. På Sluseholmen station har René Schmidt skabt to kunstværker, der både fungerer som stationens visuelle kendetegn og forbedrer den æstetiske oplevelse for de mange passagerer.

Øverst i stationen, over rulletrapperne, hænger den otte meter lange og tons tunge stålskulptur, Siphonophore Geometri, som jpbc har spillet en central rolle i at producere.  Skulpturens mangefacetterede overflade skal være med til at sprede lyse og skabe rum på stationen.

Kilde: Metroen 

Produktionsproces og samarbejde

Produktionsprocessen af Siphonophore Geometri har været både spændende og udfordrende for jpbc. Vores team har arbejdet tæt sammen med René for at sikre, at hans vision blev realiseret præcist som ønsket. Fra designfasen til den endelige installation krævede det nøje planlægning og præcist håndværk at skabe denne imponerende skulptur.

Vores samarbejde med René har en helt særlig signifikans, både i forhold til udvikling og branding. Der skal tænkes både kreativt og ud af boksen igennem hele produktionsprocessen, og vores virksomhedsnavn og fortælling kommer ud til verden i en helt anden kontekst og til et andet segment.

"Det har som altid været en utrolig spændende og berigende proces at samarbejde med René Schmidt om dette projekt. Vi er meget stolte over at have bidraget til at bringe denne imponerende skulptur til live. Det er en stor fornøjelse at se vores arbejde blive en integreret del af noget stort og bidrage til den kulturelle berigelse af metrostationen"

Tidligere samarbejder omkring kunstprojekter

Hos jpbc har vi gennem årende sat fingeraftryk på flere andre værker designet af René Schmidt:

  • Fighter Wing – landskabskunstværk i det offentlige ved Flyvestation Skrydstrup.
  • Tabita – 5 meter høj kvindeskulptur på Gjøl Havn.
  • Giant Beetle – Kan ses i Skovsnogen Artspace i Herning, et natur- og oplevelsesrum.
  • Klaus Rifbjerg var her – Kan opleves på Amager – i forfatterens barndomskvarter.
  • Beacon for the People – Et tre meter højt skruelignende tårn, der i en periode kunne opleves i Eventyrhaven i Odense.
  • Kuplen – 4 meter høj og 4,4 meter bred, står ved Veterancenteret på den tidligere Ringsted Kaserne.

Fremtiden for kunstsamarbejde

Hos jpbc ser vi til at fortsætte samarbejdet omkring kunstneriske projekter, der beriger vores offentlige rum og skaber unikke oplevelser for borgerne. Vores langvarige samarbejde med René Schmidt er et vidnesbyrd om vores engagement i at levere høj kvalitet og innovative løsninger til både traditionelle og utraditionelle opgaver.

"Samarbejdet med jpbc har, som i alle vores tidligere projekter, været en god oplevelse. Deres angegement og dedikation har været afgørende for, at vi kunne realisere skulpturen Siphonophore Geometri. Hos jpbc har de tålmodigheden til at rumme og lytte, og de forstår forskelligheden i både mennesker og opgaver – der er plads til nogen som mig. De kan finde løsninger på alt det, jeg ikke selv kan, og det er altid en oplevelse at se, hvordan deres ekspertise og håndværk kan bringe min kunst til live"

Om kunstneren René Schmidt

René Schmidt, født i 1968, bor og arbejder i Viborg. Han er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og har gennem årene skabt mange bemærkelsesværdige udsmykninger, der vises på både gallerier og museer. René Schmidt har modtaget Eckersberg Medaljen for sit kunstneriske arbejde og er medstifter af Deep Forest Art Land.

René Schmidt
René Schmidt

Få nyheder og inspiration

Få viden om vores seneste projekter, branchenyt, nyheder om bæredygtig produktion samt invitationer til arrangementer

Bare rolig - vi passer godt på din mail, og vi spammer ikke!

Få tilsendt seneste nyt fra jpbc

Få viden om vores seneste projekter, branchenyt, nyheder om bæredygtig produktion samt invitationer til arrangementer

Bare rolig - vi passer godt på din mail, og vi spammer ikke!